Personální přesuny ve vydavatelských domech

pátek, 16. prosince 2011, 07:30 Tisk MediaGuru

Ke konci roku dochází k některým personálním změnám ve vydavatelských domech tuzemských časopisů.

Některá tuzemská časopisecká vydavatelství procházejí v posledních dnech personálními změnami na úrovni obchodních ředitelů.

Z vydavatelství Atemi se na vlastní žádost rozhodl odejít Karel Brýna, a to z pozice výkonného ředitele. Podle informací MediaGuru.cz míří do Atemi dosavadní ředitelka inzerce vydavatelství Euronews Michaela Hromádková. Pravděpodobně bude v Atemi zastávat post obchodní ředitelky. Není ale také vyloučena varianta, že nahradí Karla Brýnu v jeho současné pozici výkonného ředitele. Otázkou ale je, zda Atemi do budoucna post výkonného ředitele zcela nezruší. V takovém případě by Hromádková působila jako obchodní ředitelka.

Vydavatelství Euronews, které vydává týdeník Euro, nedávno od PPF koupil podnikatel Milan Procházka. V informačním emailu o změnách ve vydavatelství, které adresoval obchodním partnerům na začátku tohoto týdne, zároveň oznámil odchod ředitelky inzerce Michaely Hromádkové s tím, že z Euronews odchází po vzájemné dohodě a s cílem věnovat se novým profesním výzvám. „Dohoda s Míšou nebyla paradoxně iniciována reorganizačními úmysly, ale spíše naopak novou, oborově jinou příležitostí,“ uvedl Milan Procházka.

Další personální změnou prochází na úrovni vedení obchodního oddělení vydavatelství Stratosféra. Obchodní ředitelkou už nebude Silvie Holubová, ale řízení obchodní politiky má převzít stávající ředitelka online inzerce Kristýna Motrincová. Silvie Holubová nastoupila do vedení obchodu ve Stratosféře letos v říjnu po odchodu Táni Freithové a na postu obchodní ředitelky tak končí po třech měsících.   

Oficiálně ke konci roku 2011 opustí pozici obchodní ředitelky vydavatelství Sanoma Media Praha Karin Vedrová. Funkce obchodního ředitele se ujme Jan Jireček, dosavadní šéf obchodu internetových aktivit společnosti.   

Novinkou je také nově zřízený post ve vydavatelství Vltava-Labe-Press. Jde o funkci vedení obchodu pro celou skupinu VLP Gruppe, kterou má zajišťovat Soňa Sitterová. Na starosti tak bude mít všechny složky vydavatelství od tisku až po moderní technologie, včetně přípravy nových inzertních možností a formátů.

-mav-