Pondělní české deníky vyšly v černém

pondělí, 19. prosince 2011, 03:52 Tisk MediaGuru

Pondělní vydání tuzemských deníků je zahaleno do černé barvy. Úmrtí Václava Havla připomínají všechny české deníky ve speciálních vydáních.

Pondělní vydání všech českých deníků – i bulvárních či sportovního Sportu – vzpomínají na prvního polistopadového prezidenta Československa a později České republiky mimořádnými vydáními a černou barvou na titulních stranách. Deníky Lidové noviny, Hospodářské noviny a regionální Deníky opustily svoji korporátní modrou barvu pro názvy svých titulů a pro pondělní vydání je nahradily černou nebo tmavě šedou barvou.

Titulním stranám deníků převážně dominují velké černobílé portrétní fotografie Václava Havla. Jiné – ani textové informace – se tentokrát na titulní stranu nevešly.

Už v neděli v podvečerních hodinách vydala Mladá fronta Dnes mimořádné šestistránkové vydání Slzy pro Havla, které zdarma rozdávala v centru Prahy a Brna. V pondělním vydání věnuje Václavu Havlovi celý první sešit i samostatnou přílohu Havel osobně.

Václavu Havlovi zasvětily své pondělní kompletní vydání Hospodářské noviny, které zrušily svůj druhý byznysový sešit a nahradily ho speciálním vydáním Hospodářských novin, které Václav Havel 4. října 2007 jako šéfredaktor spoluvytvářel.  

Mimořádné vydání pod hlavičkou „Václav Havel neodchází“, ozdobené trikolorou, přinesly Lidové noviny. Mimořádné vydání deníku si mohli čtenáři stahovat už v neděli večer prostřednictvím iPadu.

Úmrtí exprezidenta Václava Havla se věnují i bulvární deníky Blesk a Aha!, stejně jako sportovní Sport. Blesk vyšel v netradičním velkém formátu pouze s fotografií Václava Havla na titulní straně.

Také regionální deníky Deník připomínají osobnost Václava Havla, kterému věnují dva hlavní sešity ze svého pondělního vydání.

Deník Právo zvolil pro pondělní vydání barevnou fotografii a Václavu Havlovi věnoval mimořádně zpravodajství na svých prvních deseti stranách.

-mav-