Top pohádky letošních Vánoc pro ČT1

úterý, 27. prosince 2011, 12:09 TV MediaGuru

Vánoce tradičně patří na televizních obrazovkách pohádkám. Jaké v letošním roce přitáhly nejvyšší sledovanost?

Zatímco o loňských Vánocích se nejúspěšnější stala pohádka Tři oříšky pro Popelku, kterou vloni sledovalo 2,28 mil. diváků, vítězem letošních vánočních pořadů (pokud odhlédneme od sledovanosti pravidelných zpravodajských a sportovních pořadů, resp. Televizních a Sportovních novin a jiných opakujících se formátů) se stala nová pohádka Micimutr s celkovou sledovaností 2,02 mil. diváků (D15+). Ve skupině diváků starších 4 let ji pak vidělo celkem 2,266 mil. diváků.

Také další pořady, které si na období vánočních svátků připravila ČT1, získaly nejvyšší sympatie diváků, konkrétně Tajemství staré bambitky a Pelíšky (D15+). Sledovanost u diváků starších čtyř let ale posouvá výš než Pelíšky pohádky O statečném kováři a Tři oříšky pro Popelku (TV Nova).

Pohádka Tři oříšky pro Popelku přilákala o letošních Vánocích 1,601 mil. diváků starších 15 let (celkem 1,801 mil.) a stala se společně s pohádkou O statečném kováři nejúspěšnějším vánočním pořadem Novy. Konkurenční Prima zaznamenala nejvyšší sledovanost s filmovým přepisem Hrabě Monte Christo (1,125 mil. diváků starších 15 let, celkem u diváků starších 4 let 1,161 mil.).  

Nejsledovanější pohádky a filmy o Vánocích

Nejsledovanější pořady o Vánocích (celkem)

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-