Diskusní pořad zařadí Nova během pololetí

středa, 18. ledna 2012, 07:25 TV MediaGuru

Během prvního pololetí hodlá nejsilnější tuzemská televize zařadit do vysílání vlastní diskusní pořad.

Formát diskusního politického pořadu, který TV Nova dlouhodobě plánuje nasadit do vysílání, představí ještě v průběhu prvního letošního pololetí. Po tiskové konferenci TV Nova k jarnímu programovému schématu to MediaGuru.cz řekl generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Bližší podrobnosti o konkrétním nasazení diskusního pořadu, jeho názvu ani podobě však Nova zatím neupřesnila. V současnosti údajně probíhají uvedené detaily interním výběrem a budou se finalizovat v následujících týdnech, a to i včetně osobnosti moderátora pořadu.

„Chceme přijít s novějším formátem a nechceme jen oprášit starou Sedmičku. Do pořadu vedle politiků plánujeme zapojit i novináře a další zástupce veřejnosti,” řekl už dříve k podobě pořadu generální ředitel TV Nova.

Z trojice nejsilnějších tuzemských televizí je TV Nova jediná, která nemá vlastní diskusní politický pořad. ČT1 vysílá tradičně v nedělní poledne Otázky Václava Moravce a Prima family Nedělní partii.

Nova do roku 2006 vysílala diskusní pořad Sedmička. Jeho vysílání ale před tehdejší podzimní sezónou přerušila s tím, že ho má v plánu přeformátovat.

-mav-