Michaela Fričová mluvčí České televize

úterý, 03. ledna 2012, 10:05 TV MediaGuru

Za Českou televizi bude mluvit Michaela Fričová, která dříve působila v TV Nova. Nahradí Ladislava Štichu.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák si na Kavčí hory přivádí další posilu z řad bývalých zaměstnanců Novy. Novou tiskovou mluvčí České televize bude Michaela Fričová, která tak nahradí stávajícího mluvčího Ladislava Štichu. Šticha z postu mluvčího ČT odchází k 30. lednu 2012.

Už od začátku prosince nastoupila do České televize Daniela Němcová, která zaujala post ředitelky externích vztahů a komunikace. Její příchod souvisel s dalšími personálními změnami v managementu České televize.

"Jsem velmi rád, že můžeme navázat na naši předchozí spolupráci v oblasti televizního vysílání a pevně věřím, že se nám s novým týmem komunikace podaří posílit u diváků a veřejnosti vnímání České televize jako důležité a respektované veřejné instituce, která je zároveň moderní, otevřenou a fungující společností," uvedl při této příležitosti Petr Dvořák.

Na dráhu tiskové mluvčí se Michaela Fričová vydala v roce 2008, kdy nastoupila do oddělení komunikace TV Nova a stala se její tiskovou mluvčí. Před tím pracovalaka jako redaktorka v časopisech Marketing & Media a Týden. Z Novy odešla v červnu roku 2011 v důsledku změn, které se oddělení PR a komunikace dotkly po nástupu nového ředitele Vladimíra Mužíka.

-mav-