Mladá fronta má 100 tisíc instalací v iPadech

pátek, 06. ledna 2012, 06:14 Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta vytvořila za rok devět aplikací pro iPad a v letošním roce plánuje další.

Vydavatelství Mladá fronta (MF) ke konci roku 2011 dosáhlo sto tisíc instalací svých aplikací pro iPad. Od podzimu roku 2010 do konce loňského roku MF vytvořila devět aplikací. To mimo jiné znamená, že na každém iPadu v ČR je v průměru více než jedna aplikace vydavatelství. Mezi nejúspěšnější tituly se řadí Recepty s více než 20 tisíci uživateli, časopis ForMen získal 15 tisíc a časopis Computer 13 tisíc uživatelů.

Nedávno spuštěná zpravodajská E15 pro iPad dosahuje podle vydavatelství 13 tisíc uživatelů. Doba čtení E15 pro iPad je nejčastěji 3–10 minut a počet přečtených článků průměrně dosahuje 3,5 až 4 za návštěvu. Čtenář časopisu pro iPad (Computer, ForMen atd.) u něj po otevření vydrží v průměru 45 minut.

Vydavatelství Mladá fronta plánuje v brzké době spustit Živě pro iPad, které bude agregovat obsah všech technických webů divize Online (Živě, MobilMania, AVmania, Digiaréna, VTM, Doupě) a optimalizovat ho pro iPad.

Vedle iPadů vydavatelství Mladá fronta provozuje i tři iPhone aplikace (E15, Recepty, Fitweb) s 25 tisíci uživateli a více než deset tisíc uživatelů odebírá obsah do Kindlu (E15 a VTM). V přípravě je také expanze na další mobilní platformy, jako je Android a Windows Phone.

-mav-