TV Nova na jaře vsadí na Hlas a původní tvorbu

úterý, 17. ledna 2012, 12:02 TV MediaGuru

TV Nova na jaře vsadí na reality show Hlas a Výměna manželek. Opírat se chce také o vlastní tvorbu.

Hlavním pořadem TV Nova v letošním jarním vysílacím schématu bude pěvecká reality show Hlas Česko Slovenska (v originále The Voice). Česko se tak stává další zemí, ve které bude tato nová reality show vysílána. Odstartuje 12. února 2012.

Nova dále představí seriály z vlastní tvorby. Vysílat bude nově seriál režiséra Jiřího Vejdělka První krok z prostředí taneční akademie a také nové díly Kriminálky Anděl. Nasazeny budou také premiérové díly seriálu Ulice, který Nova vysílá každý všední den. Nova pokračuje i s novými díly nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Na jaře také nabídne novou, v pořadí pátou, řadu reality show Výměna manželek. Novinkou je také sitcom Helena.

Ze zahraničních seriálů zařadí např. Kriminálku Las Vegas, 24 hodin, Tudorovce či Útěk z vězení.

Hlas Česko Slovenska bude vysílán ve spolupráci se slovenskou televizí Markíza. Moderovat ho budou Leoš Mareš a slovenská zpěvačka Tina. V porotě usednou Michal David, Dara Rolins, Rytmus a Josef Vojtek. Vítěz obdrží finanční odměnu a možnost natočit vlastní album u společnosti Universal.

Nova chce v případě nové  reality show více zapojit i internetová média. Na webových stránkách hlas.nova.cz už teď umístila hlasový analyzér a nejlepší z "internetových hlasů" se objeví také v televizní show.

Na rozdíl od formátu Superstar se The Voice liší tím, že porotci při hodnocení jsou k soutěžícím zády a rozhodují se pouze na základě jejich hlasu. Koncept pořadu také počítá s vytvářením týmů, které si právě na základě hlasových kvalit sestavují porotci (a zároveň kapitáni) těchto týmů. Soutěžící z jednotlivých týmů se pak utkávají mezi sebou a o jejich úspěchu rozhodují jak diváci, tak i hlasy porotců.

Hudební reality show The Voice, která původně vznikla v Nizozemí, kde byla poprvé odvysílána v roce 2010 pod názvem The Voice of Holland, rychle proniká na obrazovky i v jiných zemích. V letošním prvním čtvrtletí má mít The Voice premiéru v řadě evropských i mimoevropských zemí. Stejně jako Česko a Slovensko čeká premiérová řada soutěže „The Voice of“ např. Belgii, Francii, Velkou Británii či Austrálii.

-mav-