Cesty domů těsně nad Prvním krokem

čtvrtek, 23. února 2012, 03:48 TV MediaGuru

TV Nova odvysílala ve středu večer premiérový díl seriálu První krok. Úvodní díl vidělo necelých milion diváků.

Další ze seriálových soubojů na televizních obrazovkách vyšel ve středu 22. února vítězně pro seriál Prima family Cesty domů. Ve skupině diváků starších 15 let ho sledovalo 1,029 mil. lidí (share 24,56 %). První díl nového seriálu První krok, který nasadila TV Nova, zhlédlo 976 tis. diváků (share 23,63 %). Poštu pro tebe na ČT1 sledovalo 841 tis. diváků (20,06 %).

V mladší cílové skupině 15-54 let zhlédlo úvodní díl seriálu První krok 662 tisíc diváků (share 32,43 %). TV Nova tak se svou programovou novinkou dosáhla o něco lepšího výsledku než se seriálem Druhý dech, jehož vysílání přesunula na sobotu. Jeho díl z uplynulé středy vidělo 876 tisíc diváků starších 15 let.

Seriál První krok sleduje osudy posluchačů prestižní taneční akademie v rámci jednoho akademického roku. Vznikl pod režijním vedením Jiřího Vejdělka a Jána Sebechlebského a jeho předlohou je španělský seriál Un Paso Adelante. Seriál se natáčel v taneční akademii, která pro účely natáčení vznikla v pražských Holešovicích.

Hlavní role v Prvním kroku ztvárnili Veronika Žilková, Pavel Kříž, Klára Issová, Michal Kavalčík, Pavla Vitázková, Světlana Nálepková, Šárka Vaculíková, Radka Pavlovčinová, Dominik Turza nebo Filip Cíl.