Dvořák: Na konci příštího týdne bude jasno o kanálu ČT3

čtvrtek, 22. března 2012, 17:15 TV MediaGuru

Na konci příštího týdne bude mít generální ředitel ČT podklady k tomu, aby rozhodl o budoucnosti nového dětského kanálu ČT3.

Výsledky analýzy, kterou si nechal zpracovat generální ředitel České televize Petr Dvořák v souvislosti s možnostmi zavedení nového dětského a vzdělávacího kanálu ČT3, budou známy na konci příštího týdne. V tu dobu by se mělo také rozhodnout o tom, zda ČT bude nový kanál ČT3 stavět. Záměr vybudovat pátý kanál ČT, označovaný jako ČT3, byl jedním z bodů v kandidátském projektu Petra Dvořáka na post generálního ředitele veřejnoprávní televize.

„Platí, že do konce března budeme vědět, zda je ČT schopná takový kanál realizovat. Pokud ano, vznikl by následně projektový rámec, který bych rád předložil Radě ČT v červnu,“ potvrdil MediaGuru.cz Petr Dvořák s tím, že pokud by nenastaly žádné komplikace, byl by kanál připravený ke spuštění na konci letošního roku.

ČT už od začátku letošního roku upravila dětské vysílání na programu ČT2, kde vytvořila nový podvečerní blok Kavčí hnízdo. Jeho součástí je i Večerníček, který se tak na ČT2 přesunul z prvního kanálu ČT.

 -mav-