E15: JOJ Media House chce nakupovat v Česku

čtvrtek, 29. března 2012, 04:16 TV MediaGuru

Slovenský JOJ Media House, který už v Česku vlastní BigBoard Praha, má podle deníku E15 zájem na dalších mediálních investicích v Česku.

Slovenský mediální holding JOJ Media House, který nedávno v Česku koupil firmu BigBoard Praha, má podle deníku E15 v plánu investovat do českých médií stovky milionů korun. Poohlížet se má po všech možných akvizicích z mediální branže. „V současné době se díváme na další aktiva na českém trhu,“ řekl deníku předseda představenstva Richard Flimel.

Podle neoficiálních informací je možné, že za financováním společnosti stojí finanční skupina J&T. Má tomu podle E15 nasvědčovat skutečnost, že manažer Peter Korbačka působí v dceřiné firmě JOJ Media House i v J&T Real Estate.

JOJ Media House na Slovensku mj. vlastní Mac TV, držitele licence na vysílání TV Joj a Joj Plus. Nelze vyloučit, že investicemi v českých médiích se oživí zájmy J&T o TV Prima, konstatuje E15. „Pokud se vyskytne správná příležitost ve správném čase, je možné, že k nějakému dealu dojde. Momentálně ale není nic na stole,“ uvedl k této otázce Flimel.

-mav-