Sanoma spustila web pro ženy nad 40 let

úterý, 13. března 2012, 07:35 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Sanoma Media využila svoji tradiční značku Vlasta pro start portálu Vlasta.cz, určeného ženám nad 40 let.

Pro ženy nad 40 let se rozhodla postavit Sanoma svůj nový online projekt Vlasta.cz, pro který využívá zázemí tradiční časopisecké značky. Dosud byla Vlasta na internetu součástí portálu kafe.cz a ještě dříve na základě spolupráce s Centrum Holdings součástí portálu Atlas. „Vlasta.cz se zaměří na čtyřicátnice. Tedy na ženy, které si ve svém životě znovu přidělily hlavní roli,“ vysvětluje Jiřina Köppelová, vedoucí projektu Vlasta.cz.

Internetovou Vlastu připravuje samostatná redakce, nezávislá na redakci tištěného týdeníku. „Web tak rozhodně nebude přívěškem tištěného titulu, ale svébytným portálem pro ženy,“ říká dále.

K hlavním obsahovým pilířům na webu Vlasta.cz patří témata: láska a vztahy, móda, krása, cestování, kuchyně a recepty, domov a zahrada, antiage program, zdraví a prevence. Obsah netvoří jen texty, ale také hry, kvízy, videa, fotogalerie, návody a tipy či soutěže.

„Vlasta.cz je pro všechny ženy, které vědí, že už se nemusí podřizovat ostatním, otrocky následovat módní trendy, pobíhat kolem malých dětí a dělat jim taxikáře,“ vysvětluje editorka webu Lenka Jindrlová.

-mav-