ČT zrušila tendr na prodej reklamy, vypíše nový

středa, 04. dubna 2012, 07:22 TV MediaGuru

Ředitel České televize Petr Dvořák zrušil minulý týden podle deníku E15 tendr na pětiletý prodej reklamního času.

Ředitel České televize (ČT) Petr Dvořák minulý týden zrušil tendr na pětiletý prodej reklamního času. Zakázku v předběžném objemu 195 milionů korun bez DPH vyhrála loni v dubnu společnost Media Master. ČT v nejbližší době vypíše nové výběrové řízení, píše deník E15.

Tendr byl podle deníku zrušen kvůli změně objemu zakázky poté, co loňská novela zákonů o ČT a televizním vysílání odstranila většinu reklamy z ČT1 a ČT24.

"Rozhodnutí České televize posoudíme. Každopádně by měla platit dohoda s televizí na prodej reklamy pro letošní rok," řekl deníku ředitel Media Master Ivan Hyžák. Firma, kterou podle listu ovládá miliardář Tomáš Chrenek, prodává reklamu na ČT od roku 2006. Například v roce 2009 tvořila zakázka od televize 87 procent veškerých výnosů společnosti.

Tendrem na prodej reklamního času se loni zabýval Antimonopolní úřad (ÚOHS). Výběrové řízení totiž v květnu napadla firma MediaPlatform, která byla vyřazena kvůli údajně nevyhovující pojistné smlouvě. ÚOHS ale nakonec neshledal žádné pochybení ohledně výběru vítěze tendru ani stanovených kritérií.