Astrosat povede Karin Vedrová, střídá Alenu Černou

středa, 16. května 2012, 13:02 Lidé, Tisk MediaGuru

Novou jednatelkou magazínového vydavatelství Astrosat se stává Karin Vedrová. Nahrazuje tak Alenu Černou.

Magazínové vydavatelství Astrosat, většinově vlastněné vydavatelstvím Vltava-Labe-Press (VLP), povede od června Karin Vedrová. Ve vedení firmy tak nahrazuje Alenu Černou, která z vydavatelství na vlastní žádost odchází. O změnách rozhodla úterní valná hromada.

„Alena Černá opouští ke konci května pozici jednatelky společnosti Astrosat. Odchází na vlastní žádost a má v úmyslu věnovat se jiným profesním aktivitám,“ informovala MediaGuru.cz předsedkyně představenstva VLP Jitka Bosáková.

Karin Vedrová dlouhodobě pracovala ve společnosti Sanoma Media Praha, kterou na konci loňského roku opustila. Za dobu svého 16letého působení ve společnosti postupně pracovala na pozicích marketingové ředitelky, publisherky a obchodní ředitelky. Vedle vedení obchodního oddělení zastávala i post publisherky licenčního titulu Marie Claire.

Ve vydavatelství Astrosat tak jde o další změnu v letošním roce. Na konci ledna ze společnosti po osmi letech odešla marketingová ředitelka Anamy Pónya.

Alena Černá nastoupila do vedení Astrosatu v roce 2008. Pod jejím vedením došlo k repositioningu titulu TV mini a k relaunchi magazínu Gurmet, k uvedení nového televizního guidu TV Expres a k upevnění pozice Glancu v segmentu lifestylových časopisů. Přestože ve vedení společnosti pracovala Alena Černá v době, kdy reklamní trh začal klesat a pocítil dopady ekonomické recese, Astrosatu se ekonomicky dařilo. V roce 2010 vydavatelství dokonce meziročně zvýšilo zisk na necelých 32 mil. Kč při velikosti tržeb 430 mil. Kč.

Astrosat patří k hlavním hráčům v segmentu TV magazínů, kde operuje s tituly TV mini, TV Star, TV magazín, TV Expres a Křížovkářský TV magazín. Dále je vydavatelem společensko-lifestylového titulu Glanc, magazínu o vaření Gurmet a bulvárního týdeníku Šíp plus. Podle aktuálních výsledků Media projektu oslovuje celkem 2,358 mil. čtenářů (čtenost na vydání), což na tiskovém trhu znamená podíl necelých 10 % (9,5 %). Většinovým vlastníkem je vydavatelství regionálních deníků Vltava-Labe-Press (51 %), zbývající 49% podíl drží německá RTV Media Group.

-mav-