Sanoma končí s vydáváním magazínu KRAUS

úterý, 26. června 2012, 17:30 Tisk MediaGuru

Společnost Sanoma Media Praha končí s vydáváním měsíčníku KRAUS. Posledním vydáním bude letní dvojčíslo.

Po polovině července se naposledy objeví v prodeji magazín KRAUS, který společnost Sanoma Media Praha na trh uvedla na podzim loňského roku.

"Vedení společnosti si velmi váží spolupráce s Janem Krausem a šéfredaktorkou časopisu Simonou Matáskovou. Děkuje jim i celému týmu časopisu KRAUS za úsilí, které vytváření titulu věnovali," uvedl bez bližších podrobností vedoucí oddělení komunikace Filip Poštulka.

Rozhodnutí tak přichází krátce poté, co byl z čela vydavatelství odvolán generální ředitel Josef Havelka. Jak už jsme dříve informovali, právě on byl ideovým vůdcem nového časopisu a za jeho vedení magazín vstoupil na trh. Podle neoficiálních informací však nenaplnil prodejní ani inzertní očekávání akcionářů. Uvedený krok je logickým a očekávaným vyústěním změn, které v posledních dnech ve společnosti nastaly.

Monitorovaný inzertní objem magazínu v letošním roce (hrubé investice) dosáhl podle údajů společnosti Admosphere za letošní období leden - duben jen něco přes 5 mil. Kč (5,23 mil. Kč).

-mav-