Nejvíce návštěvníků na webové stránky přivádí Facebook

úterý, 31. července 2012, 07:39 Internet & Mobil MediaGuru

Ještě před půl rokem byla jedničkou v počtu přivedených návštěvníků sociální platforma StumbleUpon. V posledních měsících posiluje Pinterest a YouTube.

Z aktuálních statistik webové služby StatCounter.com vyplývá, že Facebook, aktuálně sužovaný propadem akcií po uveřejnění nepřesvědčivých výsledků druhého čtvrtletí, se stal sociální platformou, která na webové stránky přivádí nejvíce uživatelů.

Ještě na konci loňského roku byla přitom největší sociální síť až druhou v pořadí. Místo v žebříčku si vyměnila s platformou StumbleUpon, která na základě navštívené stránky doporučuje další podobné. Zajímavé jsou však i výsledky dalších komunitních projektů. V posledním období posílil YouTube a především v posledních měsících marketéry adorovaný Pinterest.

Traffic přivedený z Pinterestu roste úměrně popularitě, kterou tato sociální síť mezi markétery získala poté, co bylo zjištěno, že na retailové stránky přivádí čtyřnásobně víc návštěvníků než Facebook. Twitter je v počtu přivedených osob na šestém místě, až po v Česku zřídka využívané zpravodajské službě Reddit.

Jak je z výsledků patrno, zadavatelé, kteří se zaměřují pouze na jednu ze zmiňovaných platforem, mohou snadno přijít o velké množství příchozích návštěvníků. Vývoj oběma směry je navíc poměrně náhlý. Vsadit v rámci sociální strategie pouze na jediný kanál se proto nemusí vyplatit.

-ptv-