Podzim na Nově: seriál Gympl, show MasterChef, pořady Na vlastní oči a Prásk

pondělí, 30. července 2012, 12:06 TV MediaGuru

K hlavním podzimním novinkám TV Nova patří seriál Gympl, show MasterChef, pořady Na vlastní oči a Prásk.

Ve stylu školního vyučování se neslo představení podzimního schématu televize Nova. Jednou z hlavních novinek TV Nova v podzimním vysílání bude totiž seriál Gympl s ručením omezeným z prostředí gymnázia, které bojuje o přežití. Hlavní roli seriálu producentky Lenky Hornové ztvárnili Radek Brzobohatý v roli mladého učitele Adama Kábrta, Karel Heřmánek v roli ředitele gymnázia a Libuše Šafránková v roli učitelky.

„Podzimní nabídka skupiny Nova je podle mě široká a pestrá. Hlavním cílem bylo rozšíření domácí tvorby,“ uvedl na úvod tiskové konference generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

„Divákům nabízíme na podzim to, co mají nejraději: vlastní tvorbu, zábavu a zpravodajství,“ představila programová ředitelka CET 21 Alex Ruzek.

Gympl s ručením omezeným se zařadí k seriálové nabídce TV Nova, na kterou se po prázdninách vrátí premiérové díly denního seriálu Ulice, Ordinace v růžové zahradě a také sitcom Helena, jehož první řadu uvedla Nova letos na jaře.

Na TV Nova se ale také vrací dřívější pořady, které stanice kdysi vysílala: publicistický pořad Na vlastní oči reportérů Janka Kroupy a Josefa Klímy a společenský magazín Prásk, který už Nova během léta spustila na internetu (Prásk.tv).

Na vlastní oči, které rozšiřují publicistické pořady TV Nova, se podle Janka Kroupy v základní struktuře oproti původní podobě pořadu měnit nebudou. „Od doby, co jsme odešli, se změnil způsob vyprávění. Pořad bude rychlejší, možná ještě zvýrazníme záběr mezi investigativními pořady a lidskými příběhy,“ uvedl na tiskové konferenci Janek Kroupa.

Zábavní pořady na TV Nova rozšíří nový kuchařský pořad MasterChef, reality show pro kuchaře-amatéry, kterou TV Nova bude vysílat společně s TV Markíza. Show MasterChef se už vysílala ve 30 zemích světa a nově tedy vstupuje i na české obrazovky.

Nova zároveň potvrdila, že i pro podzim počítá s delší stopáží Televizních novin. „Televizní noviny jsme prodloužili s nástupem léta, jsme spokojeni s tím, jakých výsledků Televizní noviny dosáhly a budeme v tom tedy pokračovat,“ řekl Jan Andruško.

Hlavní pořady podzimního schématu TV Nova

seriál Gympl s ručením omezeným

kuchařská reality show MasterChef

publicistický pořad Na vlastní oči

společenský magazín Prásk

seriál Ordinace v růžové zahradě

seriál Ulice

sitcom Helena

Televizní noviny (prodloužená stopáž do 20:20)

-mav-