Značky se připravují na první digitální olympiádu

pondělí, 09. července 2012, 15:00 Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Letní olympijské hry jsou za dveřmi. Kromě sportovců se na ně chystají i velké světové značky, které poprvé v historii výrazně sázejí na internetové prostředí.

Na rozdíl od předchozích olympijských her budou ty letošní ve znamení internetu. Ukazují to mimo jiné i olympijské kampaně světových značek, jako je Coca Cola, Procter & Gamble nebo Visa, které se snaží dostat z digitálních médií maximum.

Společnost Coca Cola se rozhodla vsadit na internet zejména na základě svého zjištění, že typický televizní divák je starší 45 let, zatímco její cílová skupina nedosahuje 30 let. Proto vytvořila ve spolupráci s DJ Markem Ronsonem a zpěvačkou Katy B vlastní velkolepou olympijskou hymnu Move to the Beat, kterou doprovázejí zvuky různých sportovních výkonů. Píseň byla následně doplněna o obrandovanou internetovou stránku, na které jsou její návštěvníci vybízeni k vytvoření vlastního mixu a jeho sdílení na sociálních sítích. Prozatím bylo podle informací deníku the Wall Street Journal nahráno na 3 miliony klipů.

Specialista na finanční služby, společnost Visa, v rámci své kampaně „Go World“ vyzývá na svém Facebooku a jiných sociálních sítích své fanoušky ke sdílení videí a fotografií s povzbuzujícím sdělením pro olympijské a paralympijské sportovce. Kampaň je podpořena spoty, které namluvil Morgan Freeman. Vedle úvodního jsou na speciálním kanálu YouTube k vidění i spoty věnované známým tvářím olympijských her, které Visa sponzorovala či stále sponzoruje, jako je Nadia Comaneci nebo Michael Phelps.

Gigant v oblasti FMCG, společnost Procter & Gamble, ve své olympijské kampani „Děkuji, maminko“ se zaměřuje především na maminky, které nejednou stojí v pozadí olympijských úspěchů. Prostřednictvím svých spotů a Facebookové aplikace nabádá internetové uživatele, aby i oni poděkovali svým maminkám.

V rámci letní olympiády se pustila do digitální kampaně i společnost Samsung, která v nejbližších dnech na území USA spustí svůj „Genome Project“, ve kterém hodlá propojit přihlášené internetové uživatele s americkou olympijskou reprezentací, poskytnout jim zajímavé informace či soutěže o ceny.

Zdroj: Warc, The Wall Street Journal

-kch-