ČRo přichází od září s dětským Rádiem Junior

čtvrtek, 30. srpna 2012, 12:17 Aktuality MediaGuru

Český rozhlas přichází s novým formátem vysílání pro děti. Pod názvem Rádio Junior bude od 3. 9. 2012 fungovat web radiojunior.cz a stejnojmenný hodinový blok ve vysílání Dvojky Českého rozhlasu od pondělí do soboty od 19 hodin.

V celku by Rádio Junior mělo obsáhnout zájmy dětí ve věku od 3 do 12 let. „Uvědomujeme si, jak rozdílné zájmy děti mohou mít v rozmezí jen pár let. Pracovně máme cílovou skupinu dětí rozdělenou na čtyři kategorie – na předškolní děti a potom celou základní školu rozdělenou po třech třídách. Každá skupina má samozřejmě svůj přesah,“ uvedla Zora Jandová, vedoucí tvůrčí skupiny pro děti a mládež.

Web kromě obsahu z vysílání nabídne dva písničkové streamy, jeden pro mladší (Rádio Junior Mini) a jeden pro starší děti (Rádio Junior Maxi).

Během podzimu se k nim přidá ještě třetí stream. Bude se věnovat mluvenému slovu.

Změna podoby čeká také Webík, stránky pro nejmenší, které rozhlas provozuje už od roku 2001. Bude jednou z částí Rádia Junior. V inovované podobě se představí koncem září.

Hodina denního vysílání bude tvořena povídáním s hostem na nejrůznější témata, četbou na pokračování, velkou rodinnou soutěží a pohádkami od Hajaji. V pořadech v prvním týdnu v září bude postupně představen nový formát vysílání tak, aby posluchači věděli, co je nadále čeká. Hosty Magdaleny Šorelové se tak stanou členové týmu Rádia Junior, kteří jeho podobu připravují.

-mav-