Prima asi překvapí: Cesty domů postaví proti Ordinaci

středa, 01. srpna 2012, 08:32 TV MediaGuru

Prima family na podzim zřejmě přesune vysílací čas seriálu Cesty domů na úterý a čtvrtek.

Cesty domů, klíčový seriál Prima family, zřejmě na podzim čeká přesun do nových vysílacích dnů, a to podle neoficiálních informací na úterý a na čtvrtek. Tradičními vysílacími dny pro Cesty domů jsou zatím pondělí a středa. Přesunutím by se tak Cesty domů postavily přímo proti stěžejnímu seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě. Pondělí a středa by pak měly být podle našich informací vyhrazeny některému z nových seriálů, které televize na podzim uvede.

Prima plánuje představit své podzimní programové schéma ve čtvrtek dopoledne. Očekává se, že mezi hlavními jejími podzimními pořady budou talentová show Česko Slovensko má talent, nové seriály Obchoďák či Základka nebo premiérové díly Partičky či Ano, šéfe.

Nekonečný seriál Cesty domů je pilířem programového schématu Prima family. V letošním prvním pololetí se jeho průměrná sledovanost pohybovala na úrovni 1 milionu diváků starších 15 let. Ordinace v růžové zahradě je zase jedním z nejdůležitějších pořadů TV Nova, který je schopen přitáhnout k obrazovkám až 2 miliony diváků.

Dosud se obě „seriálové jedničky“ komerčních stanic z hlediska vysílacích časů míjely. Přímé protiprogramování, pokud k němu na podzim dojde, by však nebylo ojedinělé. Dřívější vlajkový seriál Primy Rodinná pouta (později Velmi křehké vztahy) se vysílal právě proti Ordinaci.

Středa by také mohla být dnem, ve kterém bude v nabídce TV stanic převažovat seriálová nabídka. Vedle komerčních televizí, které na podzim plánují nové seriály, přijde také Česká televize s novým seriálem podle scénáře Lucie Konečné Ententýky. Právě středa je uvažovaným dnem pro nasazení seriálu Ententýky, jenž sleduje příběh čtyř žen a jednoho muže na mateřské dovolené.

Jak jsme informovali v pondělí, TV Nova představila své programové podzimní schéma na začátku tohoto týdne. Mezi jejími hlavními podzimními novinkami jsou seriály Gympl s ručením omezeným, kuchařská reality show MasterChef, publicistický pořad Na vlastní oči nebo společenský magazín Prásk. Nova však zatím neupřesnila nasazení svých pořadů v rámci vysílacích dnů.

-mav-