Televizní diváci online. Co sledují?

pátek, 21. září 2012, 09:51 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Používání mobilních telefonů před televizními obrazovkami se stává stále častěji rozšířeným jevem. K čemu mobil diváci používají?

Zejména mobilní telefony používají při sledování televize její konzumenti. Vyplývá to z nového výzkumu Pew Research Centrum "The Rise of Connected Viewer". Polovina majitelů mobilních telefonů uvedla, že jej v obě sledování televize využívají. Nejsilněji je podle výzkumu využívání mobilních telefonů před televizními obrazovkami v nejmladších věkových kategoriích, nicméně také střední generace má mobilní telefon v ruce minimálně ze 40 %.

Procento diváků, kteří v posledních 30 dnech použilo mobil v době sledování TV

Mobilní telefony podle studie posilují zájem diváka ve vztahu k nabízenému obsahu. Lidé, kteří mobil před televizní obrazovkou používají, si nejčastěji na internetu ověřují, zda informace v TV vysílání jsou pravdivé, navštěvují webové stránky aktivit, služeb nebo produktů, které jsou ve vysílání zmíněny nebo komentují, co v televizi právě viděli.

Aktivity spojené s využitím mobilního telefonu před TV

Z pohledu interaktivity v okruhu svých známých diváci nejčastěji posílají SMS, aby sdělili, co v televizi viděli, na internetu komentují vysílané pořady případně posílají hlasy v případě reality show.

Mobilní telefony a typy interakce k TV obsahu

Zdroj všech dat: Pew Research Center

-mav-