ČT navýšila investice do vlastní tvorby, má novinky

úterý, 30. října 2012, 13:17 Aktuality MediaGuru

Česká televize navýšila letos investice do vlastní tvorby, a to o 30 mil. Kč na 2,3 mld. Kč.  „Podařilo se to díky úsporám v režijních nákladech,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Programová rada ČT schválila do výroby za letošní rok téměř 200 nových programových projektů. ČT v úterý představila sedm vybraných projektů, které v současnosti připravuje a které natáčí. Jsou mezi nimi například:

Hotel Meteor – vzniká v producentské skupině ČT Jana Šterna. Jde o dvanáctidílný komediální seriál, vyprávějící  o obyvatelích hotelu, který leží na kraji Prahy.

Neviditelní – navazuje na vorlíčkovskou tradici vodníků a přináší zprávu o stavu vodnictva v Čechách. Má jít o „svérázný projekt“ scénáristy Radka Bajgara. V hlavních rolích se mj. představí Jiří Bartoška.

Manželské etudy – cyklus televizních komediálních filmů založených na světových divadelních komediích. Projekt vzniká v produkční skupině Jana Šterna, režie se ujali Jaroslav Brabec a Karel Smyczek.

Pestré vrstvy – jsou první částí zamýšleného cyklu Divadlo v továrně / dole / plynojemu, který vzniká v tvůrčí producentské skupině Kateřiny Ondřejkové. Jedná se o sérii kultovních divadelních inscenací.

Dalším autorským projektem, který vzniká pod hlavičkou ČT v producentské skupině Kamily Zlatuškové je dokument o tuningu Czechtuning.

Pod názvem Domeček z karet vzniká docu soap o dětech, které přerostly své rodiče. Rodinný dokument Gastonova cesta se má věnovat přírodním úkazům.

-mav-