Do Česka vstoupí CBS, kanály Zone se přejmenují

úterý, 30. října 2012, 05:36 TV MediaGuru

Stávající stanice Zone Reality a Zone Romantica se v důsledku společného podniku s firmou CBS přejmenují.

Mezinárodní provozovatel televizního vysílání Chello Zone a CBS Studios International představí 3. prosince 2012 pod novou značkou programy CBS v celé Evropě, na Středním východě a v Africe.

Partnerství mezi CBS a Chello Zone oznámené letos v srpnu rozšíří působení CBS o dalších 83 teritorií v regionu EMEA. Na základě pilotní spolupráce mezi CBS a Chello Zone ve Velké Británii od listopadu 2009 dojde napříč kontinenty k přejmenování dosud existujících stanic v aktuálním portfoliu Chello Zone.

V Česku bude vznik nového jonit-venture znamenat přejmenování stávajících stanic Zone Romantica a Zone Reality na CBS Drama a CBS Reality. Stanice Zone, dosud z portfolia Chellomedia, tak budou moci využívat videotéky CBS.

Zone Romantica byl prvním domácím tematicky zaměřeným kanálem, který odstartoval v roce 1998. Byl spuštěn společností Zone Vision, jež jako taková fungovala do roku 2006. Tento televizní kanál, který byl nejdříve k vidění v Maďarsku a Polsku, má nyní více než 7,8 milionů předplatitelů ve 22 zemích.

Televizní kanál Zone Reality byl poprvé spuštěn jako Reality TV v Evropě v roce 1999.  Tento televizní kanál je k vidění v 81 státech a má 25 milionů předplatitelů.

CBS vlastní nejsledovanější televizní síť v USA a jeden z největších archivů zábavních pořadů, díky čemuž je její značka „the Eye“ jednou z nejuznávanějších v oboru. Aktivity společnosti zasahují všechny obory médií a zábavy včetně kabelové televize, vydavatelství, rádia, místních televizí, filmů, venkovní reklamy, interaktivních a sociálních médií.

-mav-