iDnes.cz radikálněji mění diskuze

středa, 03. října 2012, 09:23 Internet & Mobil MediaGuru

Diskutovat na iDnes půjde od listopadu jen pod vlastním jménem. Jeden z největších tuzemských serverů se rozhodl ke změně.

Účastnit se diskuzí na zpravodajském portálu iDnes.cz půjde pod vymyšleným nickem do konce října. Od 1. listopadu bude nutná registraci pod vlastním jménem. Cílem je očistit diskuze od anonymních uživatelů, kteří často zasílali nevhodné příspěvky.

"Přistoupil jsem k radikálnější změně, jejímž cílem je kultivace diskuzí a větší zapojení čtenářů, což nejde, když vystupují anonymně," řekl na dnešním setkání s novináři projektový manažer iDnes.cz Pavel Kočička. Jména se budou v případě pochybností ověřovat. "Uživatel nám musí poslat doklad se začerněnými údaji," dodal.
Zhruba dvě třetiny přihlášených uživatelů, kterých iDnes.cz za poslední rok získal 112.000, nemá vyplněné jméno. Příspěvky píšou zhruba dvě až čtyři procenta registrovaných lidí.

Vedle zrušení přezdívek přibude možnost nahrát fotografii a přihlášení přes Facebook. "Z přihlašovacího systému uděláme účet, ze kterého se půjde přihlásit do všech služeb iDnes.cz," uvedl Kočička.

iDnes.cz funguje od roku 1998. Měsíčně ho navštíví přes 3,8 milionu uživatelů. Možnost zanechat komentář pod článkem zavedl v roce 2001. Od roku 2007 začaly být diskuze moderovány.