Další celoplošnou televizí by mohla být Šlágr TV

středa, 07. listopadu 2012, 15:31 TV MediaGuru

Ještě v letošním roce by mohla začít vysílat další celoplošná televize, a to československá lidová televize Šlágr TV.

Hudební televize Šlágr TV, která se zaměřuje zejména na české trampské písně a dechovky, se v letošním roce může stát další televizí, která bude vysílat celoplošně v terestrickém vysílání. Informaci o záměru vstoupit do celoplošného vysílání potvrdili MediaGuru.cz zástupci společnosti Česká Muzika, které televize patří. „V současnosti probíhají jednání. Není nic jistého, ale rádi bychom vstoupili do celoplošného vysílání ještě letos," uvedli.

„Jsme první televizí, která hraje písničky, které máte rádi: lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry,“ představuje své zaměření Šlágr TV.

Šlágr TV, kterou provozuje stejnojmenná společnost, vysílá z televizního studia v Dubném u Českých Budějovic. Letos v létě získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci na vysílání prostřednictvím družice. Aktuálně je součástí programové nabídky UPC. I na webových stránkách televize se Šlágr TV netají úmyslem rozšíření svého pokrytí. „Pracujeme na tom, abyste si nás mohli naladit pomocí set-top boxu ve všech částech České republiky,“ tvrdí.

Česká Muzika o sobě uvádí, že je třetím největším vydavatelem CD a DVD nosičů s vlastním nahrávacím audio a video studiem. V případě, že jednání budou úspěšná, půjde o letošní třetí novou celoplošnou televizi v terestrickém vysílání po kanálu Fanda a TV Pětka.

-mav-