Kubátová, Fendrych a Zandl jdou do Aktuálně.cz

pátek, 23. listopadu 2012, 10:14 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Významná novinářská jména mění své zaměstnavatele.

Zpravodajský server Aktuálně.cz získává podle informací MediaGuru.cz do svých řad tři významné novináře: ekonomickou novinářku Zuzanu Kubátovou, která v současnosti působí v Hospodářských novinách, komentátora Martina Fendrycha, v současnosti pracujícího pro Týden, a internetového publicistu Patrika Zandla.

Zuzana Kubátová je vedoucí redaktorkou sešitu Podniky a trhy Hospodářských novin. Martin Fendrych podal výpověď před několika týdny v souvislosti s oznámenou spoluprací Radka Johna se společností Empresa Media. Patrik Zandl je dlouholetým internetovým publicistou, donedávna byl spojen se serverem Lupa.cz.

Informaci v pátek vpoledne potvrdila společnost Centrum Holdings. „Rok 2013 pro nás bude završením změn, na kterých jsme již začali pracovat a na jejichž konci by měla být inovovaná, revoluční podoba seriózního zpravodajství,“ uvedl Jakub Unger, obsahový ředitel Centrum Holdings. „Aktuálně.cz očekávejte zcela v novém, avšak jeho základní stavební kámen ani ambice se nezmění – originální, analytické a kvalitní informace od nejlepších českých novinářů,“ doplnil Unger.

K dalším změnám pak dochází mezi ekonomickými novináři. Ve vydavatelství Mladá fronta se připravuje na roli publishera ekonomických titulů Igor Záruba, který by se měl tohoto postu ujmout na začátku příštího roku. Z Lidových novin pak odchází ekonomický novinář František Bouc.

-mav-