Burda míří k fúzi svých firem, odchází Vít Fiala

středa, 05. prosince 2012, 14:38 Tisk MediaGuru

V rámci nové organizační struktury odchází obchodní ředitel Vít Fiala. Obchod povede Lukáš Polák.

Společnosti Burda Praha a Burda Media 2000 podnikly další kroky vedoucí ke spojení obou firem. V průběhu celého letošního roku docházelo k synergiím u většiny oddělení společností Burda Praha a Burda Media 2000. Pod vedením jednatelky Petry Fundové vznikla nyní nová organizační struktura.

Mezi zásadní změny patří reorganizace obchodního oddělení, které celé povede obchodní ředitel Lukáš Polák. Ten bude mít za úkol propojit portfolia lifestylových a vysokonákladových titulů na nové bázi, informovala MediaGuru.cz jednatelka vydavatelství Petra Fundová.

Společnost se ke konci roku rozhodl opustit obchodní ředitel portfolia vysokonákladových titulů Vít Fiala.

Lukáš Polák bude mít na starosti mimo jiné oddělení customized publishing a oddělení speciálních projektů, které vede Lucie Šírová. Kreativní ředitel speciálních projektů  Fabrice Biundo bude pokračovat v rozšiřování okruhu své působnosti vedle ČR i do dalších zemí, patřících do skupiny Burda International.

Další změnou je rozšíření pozice ředitelky redakcí lifestylových titulů, kterou je Amalia Balsa. Ta zatím řídila časopisy InStyle a Joy a nově bude zodpovídat také za tituly Elle, Marianne, Marianne Bydlení a Maxim.

Změny se nevyhnuly ani dalším oddělením. Pod současného ředitele výroby Josefa Tomáška přechází oddělení distribuce, koordinace a informačních systémů firmy. Výkonný ředitel Libor Koudelka se bude v budoucnu věnovat především expanzi digitálního oddělení a rozvoji nových aktivit vydavatelství.  

Nová struktura má reagovat na pokračující vnitřní sjednocování obou vydavatelství a na vnější podmínky na printovém i digitálním trhu v ČR.

Společnosti Burda Praha a Burda Media 2000, patřící pod Burda Eastern Europe, dosud působí na trhu samostatně, a to od loňského června, kdy Burda stoprocentně ovládla tehdejší vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 (dnes Burda Media 2000).

-mav-