Hyžák už nepovede Media Master, střídá ho Mikyska

pátek, 21. prosince 2012, 07:51 Lidé, TV MediaGuru

Zastupitelství Media Master mění vedení – stávající generální ředitel Ivan Hyžák odchází.

Novým generálním ředitelem mediazastupitelství Media Master se od 1. ledna 2013 stane Vít Mikyska, který bude zároveň zastávat  post jednatele společnosti. Bez bližších informací o tom informovala společnost Media Master. Stávající generální ředitel Ivan Hyžák z mediazastupitelství na konci roku odchází.

„Odcházím na základě vzájemné dohody s majiteli,“ řekl MediaGuru.cz Hyžák s tím, že o svém novém pracovním působišti zatím nerozhodl. „Rád bych se dál pohyboval v médiích,“ dodal.

Vít Mikyska pracoval v Media Master do února letošního roku, pak společnost opustil.

Společnost Media Master je nástupcem firmy ARBOmedia. Na  reklamním trhu zastupuje média veřejné služby (Česká televize, Český rozhlas) a TV Barrandov. Pro příští rok jsou však plánovány změny u zastupovaných médií. Klasickou spotovou reklamu pro TV Barrandov nově prodává zastupitelství, které vytváří TV Prima. Media Master má pro Barrandov dále zajišťovat prodej sponzoringu a netradičních operací. V případě České televize byl vypsán tendr na prodej reklamního prostoru, jehož vítěz by měl být znám v únoru 2013 a je otázkou, zda se Media Master podaří ČT obhájit. Otevřená je také další spolupráce s Českým rozhlasem, který nedávno vyjádřil nespokojenost s výtěžností z reklamního prodeje.

-mav-