Jaromír Jágr je hvězdou českého Facebooku

neděle, 09. prosince 2012, 09:15 Internet & Mobil MediaGuru

Před necelými dvěma měsíci začal Jaromír Jágr intenzivně komunikovat na svém Facebooku. A všem ukazuje, jak Facebook dobře zvládnout.

Svůj oficiální profil na Facebooku má Jaromír Jágr už delší dobu, ale až začátkem listopadu se do toho opravdu položil, což si mnozí vysvětlují tím, že se o komunikaci začal starat sám. Od té doby počet jeho fanoušků vzrostl z 20 tisíc na 133 tisíc, přičemž jeho statusy pravidelně získávají několik stovek až tisíc lajků.

Podle Socialbakers.com se jeho Facebookový profil řadí v současnosti k těm nejrychleji rostoucím, a to na denní, týdenní i měsíční bázi.

Zdroj: SocialBakers.com (stav k 7. 12. 2012)

Navíc dokázal své fanoušky zaktivizovat. Počet lidí, kteří se aktivně zapojují, dosahuje 90 tisíc.

Jaromír Jágr tak všem ukazuje, jak se dělá dobré PR na sociálních sítích, což na konferenci Prime Time for… All about Facebook rozebíral Adam Reinberger.

Jaromír Jágr se svými fanoušky vytváří komunitu, bere je jako členy hokejové rodiny, se kterými otevřeně řeší úplně vše.

Vyjadřuje jim svou důvěru tím, že se jich ptá na názor. Své fanoušky zaujal poprvé, když se jich 4. listopadu zeptal, zda má za Chomutov nastoupit kladenský odchovanec Michal Frolík. Následně na základě jejich názorů bylo rozhodnuto o tom, že ano.

Hokejové rodině nemá problém odhalit své know-how. Jeho status s prvním videem z tréninku, kde fanouškům ukazuje, jaké triky při tréninku používá, se stalo podle SocialBakers.com vůbec nejúspěšnějším odkazem v historii českého Facebooku v součtu lajků (24 482), komentářů (3 155) a sdílení (9 637).

Svým fanouškům dává exkluzivní informace i ze svého soukromí. Jako první se například dozvěděli o rozchodu s Innou Puhajkovou.

Se svými fanoušky spřádá plány. Reagoval tak například na kurz 8000:1 vypsaný konkurenční Fortunou na to, zda se další Jágrovou partnerkou stane Iveta Bartošová. Svou hokejovou rodinu tak vyzval k sázce a slíbil jim, že se pokusí nějak domluvit. O průběhu ji následně podrobně informoval.

A nakonec se snaží své fanoušky bavit. Připravuje pro ně překvapení: třeba takové, kdy jim postupně odhaluje, s kým chodí a tráví svůj volný čas.

A "fotečky" skutečně dodal.

Sázka na upřímnost, otevřenost, autenticitu a zájem o dialog se na příkladu Jaromíra Jágra ukazuje jako trefa do černého. Minimálně v současnosti s tím láme rekordy.

-kch-