Propojení Blesku a Aha!: Lain zodpovídá za obsah, Šafr za strategie

úterý, 11. prosince 2012, 13:57 Lidé, Tisk MediaGuru

Šéfredaktor Aha! Radek Lain má mít na starost obsah bulvárních deníků Ringier Axel Springer. Pavel Šafr zodpovídá za strategii.

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ upravilo podle informací MediaGuru.cz vnitřní kompetence pro vedení svých bulvárních deníků Blesk a Aha!. Podle našich informací dojde k další integraci obou titulů s tím, že dosavadní šéfredaktor Aha! Radek Lain má zodpovídat za obsah obou titulů - nejčtenějšího Blesku i druhého z bulvárních deníků vydavatelství - Aha!. Ředitel skupiny Blesk Pavel Šafr (který nikdy nebyl jmenován šéfredaktorem, přestože je obecně s touto pozicí spojován) má zodpovídat za strategie a ekonomiku.

Už před rokem došlo u obou bulvárních deníků k určitému propojení, když se přestěhovaly do společného newsroomu, a to v důsledku výstavby integrovaných newsroomů vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Zhruba 160 redaktorů Blesku a Aha! od té doby připravuje obsah pro tištěné i digitální edice svých deníků. Do jaké míry mohou výše zmínněné úpravy kompetencí proměnit přípravu obsahů pro oba deníky, zatím není jasné.

-mav-

Foto: Ringier Axel Springer CZ