První deník pro iPad The Daily končí

pondělí, 03. prosince 2012, 15:42 Internet & Mobil MediaGuru

Společnost News Coroporation ukončí vydávání elektronického deníku v polovině prosince.

Společnost News Corporation oznámila, že 15. prosince 2012 ukončí vydávání elektronického deníku The Daily. Stane se tak po necelých dvou letech jeho existence. Technologické zázemí včetně zaměstnanců má být integrováno do jiného titulu firmy – deníku New York Post. The Daily zaměstnává přibližně 120 lidí.
Firma ukončení elektronického deníku oznámila s předstihem před plánovaným rozdělením společnosti. Vydavatelské aktivity mají být nově sdruženy v nové samostatné divizi.

„Od svého startu byl The Daily velkým experimentem a úžasným nástrojem pro inovace. Bohužel jsme nebyli schopni oslovit dostatečně velké publikum natolik rychle, abychom měli jistotu, že tento obchodní model bude dlouhodobě životaschopný,“ stojí v oficiálním zdůvodnění News Corporation. Ta naopak věří, že New York Post bude rychle růst na internetu.

Podle posledních informací z února letošního roku měl deník 100 tisíc předplatitelů a 250 tisíc unikátních návštěvníků měsíčně. Přibližně stejný počet čtenářů zmiňoval i Jesse Angelo, když reagoval na, dle jeho slov pomlouvačné, zprávy o hrozícím konci projektu. Nepřímo tak potvrdil odhad některých analytiků, že tabletový deník selhává především v akvizici nových čtenářů. Elektronický deník je v nabídce za 99 centů týdně, nebo 40 dolarů ročně.

The Daily je prvním projektem deníku určeného výlučně pro iPad. Na trh vstoupil v únoru 2011 s velkým očekáváním a obrovskou mediální pozorností. Počáteční investice do jeho startu byly odhadnuty na 30 mil. USD.

-mav-