Skupina Nova má licenci na šestý kanál Smíchov

úterý, 04. prosince 2012, 09:59 TV MediaGuru

Svůj v pořadí šestý kanál připravuje ke spuštění skupina Nova. Od RRTV získala licenci na jeho provozování.

Portfolio stanic skupiny Nova se brzy rozšíří o další kanál. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém úterním zasedání společnosti CET 21 licenci pro její šestý kanál. Potvrdila to předsedkyně rady Kateřina Kalistová.

Nova požádala o vydání licence pro kanál s názvem Smíchov. Má jít o celoplošnou stanici, nikoli regionální, jak by se mohlo zdát z názvu odkazujícího na jednu z pražských čtvrtí. Jméno kanálu naznačuje, že nová stanice bude zaměřená na komedie a zábavu. Program nového celoplošného kanálu přinese dramatickou a dokumentární tvorbu komediálního charakteru zejména z americké produkce.

Informace o nové stanici nechtěla Nova zatím komentovat. Dlouhodobě se ale netají tím, že má ke spuštění připravených několik kanálů, což na nedávné konferenci Forum Media potvrdil i generální ředitel Jan Andruško. Jejich zaměření, ani přibližné termíny spuštění však zatím neupřesnila.

O ochrannou známku s názvem Smíchov si Nova požádala v letošním září spolu s dalšími názvy spjatými s pražským územím a pořady TV Nova.

V letošním roce už Nova jeden nový kanál spouštěla – v polovině července zahájila vysílání mužského kanálu Fanda, který tak doplnil nabídku bezplatných stanic TV Nova a Nova Cinema a placených MTV a Nova Sport.

Nabídka českých televizí se tak znovu rozšíří. V lednu 2013 plánuje svůj čtvrtý kanál Prima Zoom uvést také skupina Prima.

Pozn.: Obrázek je pouze ilustrační, nejde o oficiální logo stanice.

-mav-