ÚOHS řeší převzetí majitele rádií Kiss skupinou GES

pondělí, 17. prosince 2012, 12:30 Rádio MediaGuru

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se zabývá převzetím majitele rádií Kiss firmou Radio United ze skupiny GES, spoluvlastníka TV Prima.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení na návrh společnosti Radio United, vlastněné skupinou GES, která spoluvlastní TV Prima, na převzetí firem Radio Investments a MII Praha. Vyplývá to z oznámení ÚOHS zveřejněného v pondělí 17.12. 2012.  

Převzetí se má uskutečnit přes společnosti Radio Alfa a Radio Beta, které mají výlučně kontrolovat firmy Radio Investments a MII Praha, uvádí se v oznámení. Radio Alfa a Radio Beta jsou nové společnosti, většinově vlastněné firmou Radio United. V té má podíl firma GES Media Asset.

Znamená to, že skupina GES, která už na rádiovém trhu ovládá rádia Hey!, by získala i majitele rádií Kiss. Ta v současnosti patří irské společnosti Radio Investments (85 %) a podnikatelům Radovanu Vaškovičovi (7,5 %) a Pavlu Ťahanovi (7,5 %). Patří jim i firma MII Praha.

Skupinu rádií Hey! tvoří pět stanic (Hey Praha, Hey Brno, Hey Ostrava, Hey Profil, Hey Čechy). Podle posledních výsledků Radio projektu za 2. a 3. letošní čtvrtletí dosahuje jejich průměrná poslechovost souhrnně 118 tis. posluchačů (poslechovost včera).  

Kiss rádia tvořená stanicemi Kiss 98 FM, Kiss Delta, Kiss Hády, Kiss Jižní Čechy, Kiss Morava, Kiss Proton a Kiss Publikum dosahují podle Radio projektu souhrnné poslechovosti 415 tis. posluchačů (poslechovost včera).

-mav-