GES posiluje v rádiích: kupuje Kiss, Beat a Country

úterý, 22. ledna 2013, 16:42 Rádio MediaGuru

Skupina GES může převzít rádiové stanice Kiss, Country Rádio, Rádio Beat a Radio 1, souhlasí úřad.

Úřad na ochranu hospodářské soutěže souhlasí s tím, aby skupina GES převzala firmu Radio Investments a MII Praha, pod které spadá rodina rádií Kiss, vysílající po většině území republiky, a převážně pražská a středočeská rádia Radio Country, Rádio Beat a pražské Radio 1.

Obě firmy dosud kontrolovali podnikatelé Pavel Ťahan, Radovan Vaškovič a Metro Radio International.

Znamená to, že skupina GES, která spoluvlastní televizi Prima, tak rozšíří svůj vliv na regionálním rádiovém trhu. Už v současnosti se totiž podílí na provozování rádií Hey!. Skupinu rádií Hey! tvoří pět stanic (Hey Praha, Hey Brno, Hey Ostrava, Hey Profil, Hey Čechy). Podle posledních výsledků Radio projektu za 2. a 3. loňské čtvrtletí dosahuje jejich průměrná poslechovost souhrnně 118 tis. posluchačů (poslechovost včera).

Kiss rádia tvořená stanicemi Kiss 98 FM, Kiss Delta, Kiss Hády, Kiss Jižní Čechy, Kiss Morava, Kiss Proton a Kiss Publikum dosahují podle Radio projektu souhrnné poslechovosti 415 tis. posluchačů (poslechovost včera).

Country Radio je třetí nejposlouchanější regionální rádio v Česku. Jeho poslechovost dosahuje 258 tis. posluchačů (poslechovost včera). Rádio Beat je pětkou regionálního rádiového trhu s poslechovostí 182 tis. posluchačů (poslechovost včera, zdroj: Media projekt, 1.4.-30.9. 2012). Radio 1 poslouchá v průměru 20 tis. posluchačů denně.

Kumulativní souhrnná poslechovost rádií ovládaných GES tak vzroste na necelých 1 mil. posluchačů (poslechovost včera).

-mav-, -čtk-