Nova spustí svůj sedmý kanál Telka na konci února

úterý, 29. ledna 2013, 16:55 TV MediaGuru

Svůj sedmý kanál Telka spustí skupina Nova na konci února. O programu nového kanálu zatím nemluví.

Své devaténácté narozeniny, které připadají na 4.2. 2013, chce skupina Nova připomenout několika aktivitami. Největší událostí má být spuštění sedmého kanálu skupiny Nova s názvem Telka, který se divákům představí poprvé na konci února. Nova to v úterý oznámila s tím, že programové zaměření nové televize bude komunikovat v následujících týdnech.

Program s názvem Telka v minulosti prostřednictvím kabelového a satelitního vysílání provozovala společnost Digital Broadcasting Radima Pařízka, která provozuje čtvrtý multiplex. Právě v něm má být Telka šířena. Ve 4. multiplexu Nova vysílá také loni spuštěné kanály Fanda a Smíchov. Telka tak bude už pátým bezplatným kanálem skupiny Nova a celkově její sedmou stanicí.

Žádost o licenci na nový kanál předložil provozovatel Novy společnost CET 21 v prosinci. Podle RRTV bylo ale nutné doplnit některé doklady v souladu se zákonem o vysílání. „Žádost společnosti CET 21 je již kompletní a žadatel byl pozván na ústní jednání, které se bude konat na následujícím zasedání," uvedla předsedkyně Rady Kateřina Kalistová. Z žádosti má údajně vyplývat, že nový kanál bude zaměřen na archivní pořady z oblasti dramatické tvorby, zábavy, zpravodajství a publicistiky.

V průběhu celého února chce pak Nova nabízet předplatné internetové videotéky Voyo.cz všem novým předplatitelům za speciální cenu 99 Kč (obvyklá cena je 189 Kč). Při aktivaci předplatného během února (nejpozději do 28. února 2013) a jeho nepřerušení má tato cena platit navždy.

TV Nova také u příležitosti svých narozenin připravila první Den otevřených dveří, kdy budou mít diváci možnost navštívit sídlo televize na pražském Barrandově.

-mav-, -čtk-