Economia chce větší akvizici, do firmy má přijít až 100 lidí

středa, 13. února 2013, 12:17 Tisk MediaGuru

Akvizici významnějších rozměrů plánuje společnost Economia, do firmy by mělo přijít až 100 lidí.

Vydavatel deníku Hospodářské noviny, týdeníků Ekonom a Respekt, a více než desítky odborných titulů, zvažuje podle informací MediaGuru.cz akvizici významnějších rozměrů. Do firmy by podle našich informací mělo přijít až 100 nových lidí. O jakou akvizici jde, zatím známo není. Ani Economia, ani společnost BXR Media, která je akcionářem společnosti, se k informaci konkrétněji nevyjádřila. „Jakékoliv možné akvizice nebo divestice dopředu nekomentujeme,” reagoval na náš dotaz mluvčí BXR Media Petr Jonák.

Společnost Centrum Holdings, provozovatel mj. serverů Centrum. cz nebo Aktuálně.cz, o které je dlouhodobě známo, že vybírá nového investora, měla sice před dvěma lety zaměstnanců více než sto, ale mohla by být předmětem zájmu. Na tiskovém trhu takto velkých společností, které by byly k dispozici, příliš není. Nabízí se tak možnost akvizice v nových médiích.

Economii, v jejímž čele představenstva je nově majitel Zdeněk Bakala, čeká v průběhu prvního letošního pololetí stěhování do nových prostor v Praze-Karlíně. Po nedávných změnách ve struktuře vydavatelství – redukce divize odborných titulů – by tak akvizice mohla být pro Economii určitým posílením. Firma ale musí také nově obsadit post generálního ředitele, který dočasně zastává Petr Babický.

-mav-