Empresa Media chce TV Metropol, o TV Pětka nemluví

pondělí, 04. února 2013, 08:56 TV MediaGuru

Vydavatelství Empresa Media bude po předběžném auditu usilovat o metropolitní televizní kanál TV Metropol.

Empresa Media, která už ovládá TV Barrandov a patří ji i několik časopisů včetně magazínů Týden a Instinkt, v pondělí ráno potvrdila, že "v rámci pokračujícího hloubkového auditu  a jeho úspěšného dokončení, je zapotřebí naše aktivní účast ve společnosti TV Metropol". Z tohoto důvodu se dočasného krizového řízení části společnosti provozující televizní vysílání stanice TV Metropol, po dohodě s majitelem, ujme Robert Kvapil, zástupce TV Barrandov, oznámila.

„Naší prioritou je stabilizovat vysílání stanice TV Metropol a dokončení auditu, na  jehož základě se rozhodne náš vstup do společnosti," uvedla ke skutečnosti Marcela Hrdá, předsedkyně představenstva společnosti Empresa Media.

O TV Pětka, jejíž licence na vysílání dosud patřila pod Metropol TV, Empresa Media v pondělním oznámení vůbec nemluví. Jak už jsme informovali, společnost Metropol TV se má rozdělit na dvě části, přičemž licence pro TV Pětka má přejít do nové společnosti TV 5 Plus. Více zde. To by potvrzovalo i možný scénář, že obě televize čeká rozdílný osud. TV Pětka navíc v pondělí 4. února odpoledne přerušila vysílání.

-mav-