Jarní souboje Novy a Primy hlavně v neděli a ve čtvrtek

středa, 06. února 2013, 13:36 TV MediaGuru

Jarní nasazení pořadů hlavních komerčních konkurentů TV Nova a Prima family pro letošní jaro je známé.

Jarní programová schémata, která obě největší komerční televize představily v uplynulých týdnech na tiskových konferencích, znají i konkrétní nasazení jednotlivých pořadů. Prima už na prezentaci jarního schématu odkryla, v jakých dnech a časech bude své pořady vysílat.

Z programového plánu TV Nova na březen vyplývá, že nové řady svých pořadů Gympl s (r)učením omezeným a Helena ponechá ve stejných dnech jako na podzim – tedy seriál Gympl bude vysílat vždy v pondělí a ve středu od 20:20, sitcom Helena bude následovat v pondělí po Gymplu. Hlavní pořad TV Nova na jaro, nová řada reality show SuperStar, obsadí nedělní večery od 20:20. Do nedělního podvečera by pak měl přijít magazín ze společnosti Prásk, jehož uvedení Nova avizovala už vloni v létě.

Největší nové „programové souboje“ na jaře se mezi komerčními nejsilnějšími kanály pravděpodobně odehrají ve čtvrtek a v neděli a potom částečně v pondělí a v sobotu večer. Prima family se pro letošní jaro rozhodla posunout vysílání reality show Farmář hledá ženu na 20:15 s cílem snažit se úspěšněji než dosud vyrovnat s konkurenčním seriálem Ordinace v růžové zahradě, na který dosud nenašla recept. „Rozhodli jsme se proti trumfu Novy jít trumfem naším. Nemyslíme si, že by se nám povedlo podíl Ordinace snížit třeba o čtvrtinu, ale myslíme si, že proti ní může Farmář ‚zahrát’ velmi slušně," uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz programový ředitel Primy Petr Vladyka.

Napínavé by mohly být i nedělní večery, a to proto, že Nova v neděli nabídne divákům další řadu reality show SuperStar. Prima family sice v tuto chvíli do nedělního večera počítá s filmem, jak ale ve zmiňovaném rozhovoru Petr Vladyka naznačil, Prima proti talentové soutěži chystá „silnou protihru“. O jaký pořad by mělo jít, zatím neoznámila.

Nové budou také pondělní večery, kde se proti sitcomu Helena postaví nový pořad Prima family Vylomeniny s Martinem Dejdarem a Tomášem Měcháčkem. Sobotní večer pak Prima family zkusí obsadit novým formátem, když místo tradičního filmu nabídne novou talk show Bolka Polívky. Ta tak půjde proti zahraničním filmovým snímkům na TV Nova.

Nasazení hlavních pořadů TV Nova a Prima family, jaro 2013

-mav-