Lidé na mobilech sledují hlavně uživatelský obsah

středa, 20. března 2013, 07:08 Internet & Mobil MediaGuru

Konzumace videa na mobilních telefonech se od obrazovek s vyšším rozlišením odlišuje častějším přehráváním uživateli vytvořeného obsahu a videoklipů.

S narůstajícím počtem diváků online videa začínají být stále patrnější rozdíly v přístupu konzumentů k obsahu sledovanému na různých typech přístrojů.

Zatímco nejsledovanější typy pořadů sledovaných na chytrých telefonech a jiných přístrojích se neliší – jde o uživateli natočené klipy, filmy a televizními show –, rozdílně již působí proporce jednotlivých typů obsahu. Na mobilech jasně dominuje uživateli vygenerovaný obsah, naopak větším obrazovkám dominuje filmová zábava. Výrazně populárnější na displejích s nižší úhlopříčkou jsou pak také hudební videa.

Zmiňovaná studie doplňuje informace, které v loňském roce zjistila výzkumná agentura Nielsen. Ta odhalila, že uživatelé ve většině zemí preferují sledování videa přímo v mobilním přehrávači. A to s výjimkou Velké Británie a Jižní Koreji, kde lidé upřednostňují přehrávání v rámci mobilní aplikace.

Stažení a následné sledování je nejméně populární variantou, jak uživatelé mobilního internetu přistupují ke konzumaci videa.

-lmr-