Na interaktivní outdoor reaguje pětina spotřebitelů

pátek, 29. března 2013, 07:30 Outdoor MediaGuru

Po zhlédnutí venkovní reklamy si mobilní aplikace stahuje 13 % uživatelů, o 4 procenta více si pak značku přidává do oblíbených na Faceboooku.

Nejnovější výzkum, který se zaměřil na propojení internetové a venkovní reklamy odhalil, že na reklamu vyzývající k akci pomocí mobilního telefonu reaguje necelá pětina majitelů chytrých telefonů.

Studie, kterou na více než 5 tisících respondentech v šesti evropských zemích provedla společnost CBS Outdoor, potvrdila rostoucí interakci s venkovní reklamou. Ačkoliv si aplikace po shlédnutí CLV vitríny či jiných outdoorových typů stahuje jen 13 % dotázaných, meziročně jde o nárůst o celých 117 procent.

Firma v rámci analýzy zkoumala také interaktivní outdoorové kampaně z různých produktových segmentů, rozdílných zemí a využívajících různých technologií. Ve výsledku zjistila, že spojení online a outdoorové reklamy o polovinu zvýšilo pravděpodobnost, že bude kampaň zmíněna v konverzaci mezi uživateli. 45 procent dotázaných pak přiznalo, že mají po podobné kampani lepší povědomí a reputaci o značce.

Ze studie vyplývá, že by firmy využívající interaktivní venkovní reklamy měly následovat několik základních pravidel. Jasně popsat ústřední sdělení a vysvětlit, jak by na něj spotřebitelé měli reagovat. V komunikaci by dle doporučení měl být také zmíněn jasný benefit, který z interakce s reklamou pro konzumenta vyplývá. Zadavatelé by měli být připraveni také na případné reakce třetích osob, které budou reakci uživatelů s reklamou sledovat, ať již na internetu nebo v reálném prostředí.

-lmr-