ČT nevylučuje vlastní prodej reklamy, rozhodne se do konce června

pátek, 05. dubna 2013, 10:39 TV MediaGuru

Zhruba do konce června by chtěla mít Česká televize jasno o tom, jakým způsobem bude prodávat reklamu.

Možnost, že by Česká televize prodávala reklamní prostor, který má povolený zákonem, pomocí vlastního obchodního týmu, nevylučuje generální ředitel ČT Petr Dvořák. ČT chce podle jeho slov do konce června mít představu o tom, jakým způsobem bude reklamu v příštím roce prodávat.

Prodej spotové reklamy, která je povolena na kanálech ČT2 a ČT Sport, zajišťuje pro Českou televizi společnost Media Master. S tou má ČT uzavřenou smlouvu do konce letošního roku, na další rok by musela vypsat nové výběrové řízení. I o tom chce ČT v blízké době rozhodnout.

Media Master se od začátku dubna přestěhovala do ulice Mikuleckého v Praze 4, kde sídlí i mediální agentura Médea nebo vydavatelství Empresa Media. Spřízněné jsou také s TV Barrandov. Tím se de facto potvrdilo propojení mezi uvedenými subjekty, patřících do aktivit podnikatele Jaromíra Soukupa, a zastupitelství Media Master, o kterém se dosud jen spekulovalo. Tato skutečnost může znamenat, že ČT bude v případě vypisování nového tendru uvažovat o podmínce vyloučení subjektů spjatých s velkými mediálními agenturami, naznačil Petr Dvořák.

Česká televize se při vypisování výběrových řízení musí řídit zákonem o zadávání veřejných zakázek, což je časově i administrativně náročné.

-mav-