Burda už nebude vydávat Level, zaměří se na internet

pátek, 03. května 2013, 10:42 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Burda Praha se rozhodlo, že ve svém portfoliu už nebude držet tištěný magazín Level.

Herní magazín Level, který na českém trhu vydává Burda Praha, už nebude součástí portfolia vydavatelství. Podle informací MediaGuru.cz se Burda Praha rozhodla časopis prodat. Svou přítomnost v segmentu herních titulů si chce ale ponechat na internetu. Nadále zůstává provozovatelem herního serveru Hrej.cz. Novým vydavatelem Levelu má být společnost Naked Dog, kterou vlastní dřívější šéfredaktor časopisu Ondřej Průša, upozornil MediaGuru.cz čtenář Jan Jindra.

Herní magazín Level vychází v Česku od roku 1995, specializuje se na hry pro osobní počítače a konzolové hry. Společně s magazínem Score vydavatelství Omega Publishing patří k hlavním tuzemským herním magazínům. V posledních letech ale jeho průměrný prodaný náklad kontinuálně klesal, loni v průměru prodal 4,6 tis. kusů měsíčně, což bylo o 20 % méně než o rok dříve.

Herní portál Hrej.cz nabízí články, recenze a downloady ze světa her a digitální zábavy. Web pokrývá herní platformy současnosti, včetně PC a konzol Playstation 3, XBox 360, Wii, DS a PSP. Denní návštěvnost představuje 15 tis. reálných uživatelů, měsíční pak 190 tisíc. Web vytvoří v průměru přes 1,15 mil. page views. Od roku 2013 připravuje redakce webu každý týden herní videa s celkovou průměrnou sledovaností 100 tisíc diváků měsíčně.

V segmentu titulů pro muže Burda Praha, orientovaná spíše na tituly pro ženy, pokračuje s magazíny Autohit, Chip a Počítač pro každého.

-mav-