GES má logo pro svou novou skupinu Radio United

pondělí, 20. května 2013, 07:20 Rádio MediaGuru

Na rádiovém trhu se zformovala další skupina - Radio United, která patří firmě GES, spolumajiteli TV Prima.

Společnost GES, která prostřednictvím své firmy GES Media Asset stoprocentně vlastní společnost Radio United, dokončila převzetí nově získaných rádií Kiss a dalších stanic, které dříve patřily společnostem Radio Investments a MII Praha. Společnost Radio United, která vznikla na konci roku 2012, už má pro nově vzniklou rádiovou skupinu nazvanou Radio United Group logo.

Radio United Group tak zastřešuje rádiové aktivity skupiny GES, kam kromě nově získaných rádií sítě Kiss patří několik dalších stanic (např. Radio 1, Rádio Jizera, Country rádio či Rádio Beat) a síť rádií Hey!.

Radio United zvyšuje loňskou akvizicí zásah o necelých 900 tisíc posluchačů na cca 1 milion, čímž se řadí do pětice nejsilnějších rádiových skupin na českém trhu, a to vedle Lagardére Active, Media Bohemia, stanic Českého rozhlasu a společnosti Londa (provozovatel nejposlouchanějšího českého rádia Impuls) – projekce podílů zde.

Předsedou představenstva Radio United je Luboš Jetmar, který je zároveň místopředsedou představenstva FTV Prima Holding, hlavního akcionáře FTV Prima, provozovatele vysílání stanic televize Prima. Členy představenstva Radio Unietd jsou Jiří Maroušek a Vladimír Faifr.

-mav-