Inzertní přebal MF Dnes a LN je poprvé na pravé titulce

úterý, 14. května 2013, 07:38 Tisk MediaGuru

Deníky skupiny Mafra vycházejí v úterý s inzertním přebalem titulní strany, který je poprvé připraven na pravé titulce.

Všechny deníky mediální skupiny Mafra − MF Dnes, Lidové noviny a Metro – vycházejí v úterý 14. května s inzertním přebalem podporující novou službu Mobil.cz, kterou od pondělí začala mediální skupina Mafra nabízet. Vůbec poprvé od doby, kdy se inzertní přebaly titulních stran v Česku objevily (první byl Vodafone v roce 2006), je inzertní sdělení na přebalu součástí pravé titulní strany.

Vizuál kampaně Mobil.cz, jejíž ústřední motto zní „Konečně se bude smát vy" je natržený a přiložený k titulnímu textu deníku MF Dnes o švýcarském soudu s bývalými manažery Mostecké uhelné společnosti. Podobně je tomu v případě Lidových novin, kdeje ústřední text věnován rodičům, kteří neplatí alimenty. Inzertní přebal tak není pro každý titul stejný – liší se podle skutečných textů na titulní straně.

Vnitřní strana inzertního přebalu vyjmenovává hlavní výhody služby Mobil.cz, následuje první strana deníku s celou odkrytou titulní stranou.

Třetí a čtvrté strany inzertního přebalu jsou už skutečné strany deníku – v případě deníků MF Dnes a LN jde o rubriky Názory, závěrečnou stranu přebalu u MFD tvoří strana Publicistika, u LN strana Horizont.

Mobil.cz je novou službou mediální skupiny Mafra na poli virtuálních operátorů. Oslovit chce především mladé uživatele ve věku 15-25 let, hlavní benefit služby spatřuje v nabídce mobilního internetu zdarma v objemu 200 MB. V reklamní kampani, kterou povede napříč všemi médii, chce podstatně zapojovat i vlastní média - vedle deníků jsou to servery rodiny iDnes.cz či TV Óčko. V novinové inzerci chce kromě vlastních deníků využívat ještě týdeníky 5+2 dny společnosti AGF Media Andreje Babiše.

-mav-