Mafra odhaduje čisté tržby z Mobil.cz na desítky milionů

pondělí, 13. května 2013, 14:50 Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatel deníků MF Dnes, Lidové noviny a Metro chce rozšířit své příjmové zdroje. Přichází se službou Mobil.cz.

Mediální skupina Mafra hledá další příjmové zdroje pro své podnikání a od pondělí 13. května spouští službu na poli virtuálních operátorů Mobil.cz. Jak už bylo dříve uvedeno, služby bude nabízet v režimu Branded Reseller s využitím sítě T-Mobile Czech Republic.

Služba Mobil.cz, která je v rámci struktury mediální skupiny Mafra začleněna do online aktivit a spadá do kompetence Romana Latuskeho, má pomoc rozšířit skupině další příjmové zdroje a snížit závislost na klasickém reklamním byznysu. „Mobil.cz je dalším v řadě těchto projektů. Nedávno jsme představili nové transakční služby, teď přicházíme s Mobil.cz,” uvedl na tiskové konferenci Latuske.

Mafra odhaduje, že by se roční čisté tržby, které z této aktivity získá, mohly pohybovat v řádu desítek milionů korun, uvedl pro MediaGuru.cz Roman Latuske. Mafra v digitálních médiích nedávno spustila srovnávač FinMarket.cz a zakoupila firmy AAAPoptávka.cz a Retail Info.

Mafra na podporu Mobil.cz spouští reklamní kampaň, která se chce co do vnímání její velikosti srovnat s kampaněmi tradičních mobilních operátorů, zmínil marketingový ředitel skupiny Aleš Pýcha. Kampaň s hlavním mottem „Konečně se budete smát i vy" připravila agentura Scholz & Friends. Odstartovala v minulém týdnu teaserovými spoty.

Teaserová kampaň skončila v pondělí 13. května, dále pokračuje klasickou 360stupňovou komunikací. Její součástí jsou i spoty na stanicích skupiny Nova a Prima, v celoplošných i regionálních rádiích, v outdooru a v tištěných titulech. Mafra podstatně využije i svých médií – např. v úterý vyjdou její deníky MF Dnes, Lidové noviny a Metro s přebalem titulní strany. Investice mají dosáhnout jednotek milionů Kč, po začlenění reklamního prostoru, získaného barterovou výměnou, desítek milionů Kč.

Primární cílová skupina, na kterou Mafra novou službou míří, jsou mladí lidé ve věku 15-25, sekundární pak všichni uživatelé smartphonů. V kampani je zdůraňován především benefit čerpání mobilního internetu zdarma ve výši 200 MB platným 30 dní od první aktivace nebo každého dobití. Mafra tím chce uživatele stimulovat k opakovanému dobíjení. Minuta volání do všech sítí stojí 2,50 Kč a SMS 1,50 Kč.

-mav-