Nova v dubnu dál rostla, překonala loňská čísla

čtvrtek, 02. května 2013, 07:48 TV MediaGuru

Dubnové výsledky potvrdily posilování podílu skupiny Nova na sledovanosti.

Souhrnná sledovanost kanálů skupiny Nova v letošním dubnu potvrdila rostoucí trend podílu na sledovanosti: oproti březnu si polepšila v obou cílových skupinách 15+ i 15-54, a to jak v celodenním, tak v prime-timovém vysílání.

Stalo se tak zásluhou kanálu Nova Cinema i hlavního kanálu Nova, které v březnu zvýšily podíly na sledovanosti. V meziročním srovnání pomohly skupině Nova také nové kanály Fanda, Smíchov a Telka. Oproti loňskému dubnu tak skupina Nova zvýšila podíl na sledovanosti o cca 2 procentní body (celý den), v hlavním vysílacím čase pak o více než 3 procentní body.

Skupina Prima v dubnu oproti březnu vylepšila podíl svého hlavního kanálu Prima family a díky zařazení soutěže Máme rádi Česko je také dubnový podíl Prima Group v prime-time vyšší než v březnu. Ve srovnání s loňským dubnem ale hlavní kanál Primy poklesl o více než 2 procentní body (celý den) – toto snížení částečně kompenzoval příchod nového kanálu Prima Zoom.

Svůj loňský dubnový výsledek nepřekonala ani Česká televize. Její souhrnný podíl byl zejména kvůli ČT Sport v letošním dubnu nižší o cca 2 procentní body ve srovnání s dubnem 2012 a o více než 1 procentní bod ve srovnání s březnem 2013 (D15+, celý den).

TV Barrandov v dubnu vylepšila svůj březnový výsledek a zvýšila svůj podíl v meziměsíčním srovnání, rychleji přitom rostla v mladší skupině 15-54. Ve srovnání s loňským dubnem ale zaznamenala pokles o 0,6 procentního bodu (D15+).

Stanice Atmedia si mírně polepšily ve srovnání s loňským dubnem, především ve skupině 15-54.

Vývoj podílu na sledovanosti TV skupin v %, IV/2013, D15+/D15-54

Podíl TV stanic v %, duben 2013, celý den, D15+/D15-54

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-