Óčko startuje svůj druhý hudební kanál Óčko Gold

čtvrtek, 30. května 2013, 10:53 TV MediaGuru

Ve třetím multiplexu začíná od soboty 1. června celoplošně vysílat nová hudební stanice Óčko Gold.

Společnost Czech Digital Group zahajuje 1. června 2013 celoplošné pilotní vysílání nové televize Óčko Gold. Nový kanál bude vysílat ve stejném multiplexu, v jakém vysílá hlavní kanál Óčka. Ten do pozemního celoplošného multiplexu vstoupil loni v červnu.

Óčko Gold se zaměří na největší hity od 60. až do 90. let, a to jak z české a slovenské scény, tak od mezinárodních interpretů. Cílí na ženy i muže ve věku od 35 let.

Óčko chce novým kanálem nabídnout více programu pro své dvě hlavní klíčové cílové skupiny – teenagerů a diváků nad 30 let. „Óčko Gold by nám mělo pomoci posunout cílovou skupinu stávajícího kanálu Óčko směrem k mladším divákům. Předpokládáme totiž, že naše starší cílová skupina by se přesunula k novému kanálu,“ popsal pro MediaGuru.cz generální ředitel Óčka Štěpán Wolde.

Nový tematický kanál Óčko Gold bude moci sledovat 95,7 % obyvatel republiky. V prvních šesti měsících bude vysílán v pilotním režimu.Tím, že Óčko může ve třetím celoplošném multiplexu pilotně vysílat až půl roku, nebudou náklady na spuštění nového kanálu vysoké. „Po půl roce už uvidíme, jestli jsme diváky k televizi přitáhli a jak se to projevilo na složení cílových skupin u obou stanic. Je to takový test. Pak se rozhodneme, zda půjdeme do pravidelného vysílání,“ dodává.

S prodejem reklamy začne Óčko Gold hned od začátku vysílání a v elektronickém měření sledovanosti bude rovněž okamžitě od svého startu. Podle Štěpána Woldeho televize počítá s určitou mírou kanibalizace diváků hlavního kanálu Óčka. „Chtěli bychom, aby Óčko Gold dosáhlo alespoň 30-35% sledovanosti současného Óčka. Zlomový bude vývoj sledovanosti letos na podzim,“ uvádí Wolde.

Óčko Gold se stane sedmým celoplošným TV kanálem, který šíří svůj signál prostřednictvím třetího multiplexu. Doplní tak celoplošné TV vysílání stanic Óčko, Prima Love, Prima Zoom, Šlágr TV, Active TV a Tip TV.

Óčko má letos v plánu přivést ještě jeden nový kanál, a to Óčko Expres, který by nabízel podobný hudební program jako Expresradio ze skupiny Mafra, do které Óčko také patří.

-mav-