Bauer sjednotí vlastnictví firem od ledna 2014

středa, 05. června 2013, 07:46 Tisk MediaGuru

Předpokládané datum, kdy vznikne jediný subjekt zastřešující aktivity Bauer Media, je 1. 1. 2014.

Od začátku nového roku by měla vydavatelská společnost Bauer Media vystupovat jako jediný subjekt a zastřešovat veškeré tituly a zaměstnance jak současného vydavatelství Bauer Media, v. o. s., tak i dřívějších vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra, řekl MediaGuru.cz jednatel Bauer Media Jaromír Skopalík.

Bauer Media je v tuto chvíli před závěrečným krokem fúze zakoupených vydavatelství. Majitelem společností Stratosféra a Hearst Stratosféra, vydávajících především tituly životního stylu, se Bauer Media stala loni na podzim.

V průběhu května převzala společnost Nová móda service, jediný společník Bauer Media, v. o. s., 0,01% podíl ve společnosti Bauer Media Praha, což je nutný krok pro závěrečnou fúzi společností Bauer Media, v. o. s., a Bauer Media Praha. Bauer Media Praha de facto reprezentuje dřívější firmy Stratosféra a Hearst Stratosféra.

Společnosti Stratosféra a Hearst-Stratosféra se krátce po převzetí Bauer Media přejmenovaly na Bauer Media Praha a Bauer Media CZ a zfúzovaly. Zůstala tak společnost Bauer Media Praha, která se v průběhu druhého letošního pololetí spojí se společností Bauer Media, v. o. s. , která se specializuje zejména na vysokonákladové časopisy společenské, časopisy pro ženy a programové tituly. Tím vznikne jedna společnost Bauer Media.

Další podrobnosti k integraci dřívějších firem Stratosféra a Hearst-Stratosféra do struktury Bauer Media připravujeme.

-mav-