Economia zkolaudovala své nové sídlo

pondělí, 03. června 2013, 07:20 Tisk MediaGuru

Na konci června se zaměstnanci vydavatelství Economia přestěhují z Letné do Karlína.

Zaměstnanci Economie se v sobotu odpoledne zúčastnili slavnostního otevření svého nového sídla, které vyrostlo v Praze Karlíně. Do nových prostor se Economia přesune na konci června, potvrdil zaměstnancům místopředseda představenstva Kamil Čermák. Slavnostního otevření se zúčastnil také nový generální ředitel vydavatelství Economia André Warnecke. Odpolednem provedli redaktoři HN Petr Honzejk a Jindřich Šídlo.

Součástí nového sídla bude také největší newsroom v Česku, ve kterém budou redaktoři Economie rozmístěni podle témat, kterým se věnují, nikoli podle titulů. Jednu plochu tak budou sdílet redaktoři Hospodářských novin, iHned.cz, týdeníku Ekonom a odborných titulů. Redaktoři týdeníku Respekt budou sedět dál odděleně. Nově se ale naopak do newsroomu nastěhují zaměstnanci Centrum Holdings, kterou Economia letos na konci dubna koupila. V tuto chvíli čeká na souhlas antimonopolního úřadu, který žádost o povolení převzetí obdržel v minulém týdnu.

Uprostřed newsroomu bude tzv. Superdesk, ve kterém zasednou šéfredaktoři titulů, kteří budou v úzkém kontaktu. Redaktoři pak budou rozčleněni podle čtyř základních tematických bloků. Součástí nového newsroomu budou i oddělení zaměřená na vizuální informace a sociální média.

Slavnostní otevření svého nového sídla spojila Economia s oslavou Mezinárodního dne dětí, hlavním představením bylo vystoupení hudební skupiny Kašpárek v rohlíku.

Slavnostní otevření, 1.6. 2013

Vizualizace nového newsroomu

-mav-