Internet přinese podobné peníze jako TV vysílání

úterý, 11. června 2013, 07:39 Internet & Mobil, TV MediaGuru

TV Prima do budoucna očekává výrazné posílení role internetu. Investice do onlinu se vracejí rychleji, než myslela.

Televize Prima do budoucna očekává, že příjmy z internetu by mohly přinášet podobné peníze jako klasické vysílání. V rozhovoru pro ČTK to řekl generální ředitel FTV Prima Martin Konrád s tím, že investice do on-line podnikání se vrací rychleji, než původně čekali.

„My vnímáme (nová média) jako někoho, kdo by mohl na televizní rozpočty časem zaútočit. To se zatím neděje, ale je to jenom otázka času," řekl šéf soukromé televize, která podle něj hned na začátku musela zjistit, jak by moderní média mohla využít.

FTV Prima loni vytvořila společnost Prima On-line, zaměřenou na rozvoj digitálního obsahu, která čítá více jak třicet lidí, a výrazněji začala vystupovat na poli mediálního zastupitelství. Na základě rostoucích výnosů nyní televize podle Konráda očekává, že se původní investice v řádu desítek milionů korun bude dál rozšiřovat.

Do budoucna by se rozdíl mezi oběma způsoby vysílání mohl čím dál víc stírat. „Začne být jedno, jestli distribuce obsahu jde přes obrazovku nebo přes internet. Začnete vydělávat časem podobné peníze na internetu jako v televizi. Možná přeskakuju pár let, ale vše k tomu v podstatě směřuje," uvedl Konrád. „Televize bude pravděpodobně příštích pár let vždy o kus větší médium, ale distribuční cesta k lidem, které potřebujeme, bude přes internet čím dál tím zajímavější," dodal generální ředitel Primy.

Televize zatím neplánuje rozšíření současné čtveřice programů, kterou naposledy na jaře doplnila dokumentární stanice Prima Zoom. „Už si moc neumím představit, že bychom vymysleli další program, který by dával smysl jako volně šířený," řekl Konrád. „My jsme pokryli celé divácké spektrum, řekněme až na malé děti, což si myslím, že je zrovna úloha České televize," uvedl s poukazem na připravovaný veřejnoprávní kanál ČT:D.