Ringier spouští video kanál portálu Blesk

úterý, 18. června 2013, 08:34 Internet & Mobil MediaGuru

Zpravodajsko-zábavní portál www.blesk.cz společnosti Ringier Axel Springer spouští vlastní online video kanál TV.Blesk.

Zpravodajství, celebrity, sport, sekce pro ženy mají tvořit programovou nabídku TV.Blesk. Na jeho přípravě se podílí videotým Blesku, čítající několik desítek redaktorů v čele s Markétou Reinischovou a Thomasem Kruchinou. Každý den chce přinášet přes deset nových původních videí.

„Denně nabídneme uživatelům přes desítku našich vlastních videí, přičemž hlavní důraz klademe na Hvězdné reportéry. Jejich příspěvky již dnes rovnocenně konkurují televizním pořadům o celebritách a díky špičkové obsahové a technické úrovni od nás reportáže TV.Blesk kupují i zavedené televizní stanice,“ přibližuje koncept Petr Konečný, vedoucí portálu Blesk.cz, který je zodpovědný za programový obsah.

Matěj Hušek, ředitel sekce Digital vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, vysvětluje pozadí projektu: „Naším dlouhodobým strategickým cílem je posunovat naše weby více směrem k multimediálnímu, a tedy i k video obsahu. V loňském roce jsme vybavili redakce technikou a proškolili je. V posledních měsících jsme spustili iSport TV a Blesk pro ženy," říká s tím, že v nejbližší budoucnosti Ringier plánuje rozjezd video kanálu s motoristickou tematikou v rámci portálu Auto.cz.

TV.Blesk má kromě vlastního zpravodajského a zábavního obsahu sdružovat i reportáže ze všech tematických video kanálů.

-mav-